Συνάντηση αντιπροσωπείας του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. με συμμετοχή του Προέδρου του Τμημ. Φυσικοθεραπείας του ΠΑΔΑ με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. με συμμετοχή του Προέδρου του Τμημ. Φυσικοθεραπείας του ΠΑΔΑ με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 αντιπροσωπεία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), συναντήθηκε με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Γκάγκα.

Από την πλευρά του ΠΣΦ συμμετείχαν οι: Λυμπερίδης Πέτρος (Πρόεδρος ΠΣΦ),  Παπατσίμπας Βασίλειος (Ταμίας), Μαρμαράς Ιωάννης (Μέλος ΚΔΣ), Σταθόπουλος Σταύρος (Μέλος ΚΔΣ), Γιόφτσος Γεώργιος (Πρόεδρος Τμημ. Φυσικοθεραπείας του ΠΑΔΑ) και ο νομικός σύμβουλος του ΠΣΦ, κος Αλέξης Παραράς.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας της Αναπληρώτριας Υπουργού που αφορούν:

  • Τα θεσμοθετημένα επαγγελματικά δικαιώματα των φυσικοθεραπευτών
  • Ζητήματα που αφορούν τον Κώδικα Δεοντολογίας Φυσικοθεραπευτών που εκδόθηκε σε ΦΕΚ
  • Ζητήματα που αφορούν τις δημόσιες δομές υγείας

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κος Γιόφτσος, επισήμανε το πρόβλημα της έλλειψης οργανικών θέσεων στις δημόσιες δομές των αποφοίτων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Φυσικοθεραπείας της χώρας.

Επίσης, εστίασε στο ζήτημα της απρόσκοπτης κλινικής εκπαίδευσης των φοιτητών φυσικοθεραπείας και εξέθεσε το ακαδημαϊκό έργο τόσο των προπτυχιακών όσο και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.

Επίσης αναφέρθηκε, στην πληρότητα των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών στα γνωστικά αντικείμενα της φυσικοθεραπείας και επίσης ανέφερε ότι  τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών συμβάλλουν στην εμβάθυνση των γνώσεων των φοιτητών, στα αντικείμενα τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τα θέματα της συνάντησης παρατίθενται στον ακόλουθο σύνδεσμο της ιστοσελίδας του ΠΣΦ: https://www.psf.org.gr/psf-news-8042.htm