Χαιρετισμός

Αγαπητοί επισκέπτες,

Καλώς ήρθατε στον διαδικτυακό τόπο του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που αποτελεί τόσο «θύρα» εισόδου της κοινωνίας στο Τμήμα μας, όσο και «παράθυρο» της κοινότητας του Τμήματος στο κόσμο.

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας ιδρύθηκε ως Πανεπιστημιακό Τμήμα το 2018 και αποτελεί τον καθολικό διάδοχο του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του πρώην ΤΕΙ Αθήνας και κατ΄ επέκταση του αντίστοιχου Τμήματος των ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ καθώς και της πρώτης Σχολής Φυσικοθεραπείας στην Ελλάδα, «Βασ. Παύλος». Συνεπώς, ενσωματώνει την Ελληνική εκπαιδευτική εμπειρία στον Τομέα της Φυσικοθεραπείας της χώρας, από την έναρξή της έως σήμερα, και αποτελεί «μητροπολιτικό» εκπαιδευτικό κέντρο στον Τομέα της Φυσικοθεραπείας, όπου εκπαιδεύτηκε πληθώρα Φυσικοθεραπευτών που στελέχωσαν το Ελληνικό σύστημα υγείας καθώς και τα Τμήματα Φυσικοθεραπείας άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που δημιουργήθηκαν μεταγενέστερα.

Όραμα μας αποτελεί η διαμόρφωση και εδραίωση μιας αξιόλογης θέσης, τόσο στην Ελληνική, όσο και στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και την αριστεία, σε εκπαιδευτικό, κλινικό και ερευνητικό επίπεδο.

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε πληροφορίες για τη διοικητική οργάνωση και λειτουργία του Τμήματός μας καθώς και για τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους/ις φοιτητές/τριες μας.

Ελπίζουμε αυτή σας η περιήγηση να είναι ένα ευχάριστο και χρήσιμο ταξίδι, ενώ θα χαρούμε ιδιαίτερα να λάβουμε τα σχόλιά σας. Σε περίπτωση που δεν βρείτε τις πληροφορίες που αναζητάτε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Γεώργιος Γιόφτσος

Καθηγητής Κινησιολογίας, Εμβιομηχανικής-Βιοϊατρικής Μηχανικής

Πρόεδρος Τμήματος Φυσικοθεραπείας