Μετακίνηση στην Ολλανδία με ERASMUS+ της Δρ. Μ. Παπανδρέου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας ΠαΔΑ (5-11 Ιουνίου 2022)

Μετακίνηση στην Ολλανδία με ERASMUS+ της Δρ. Μ. Παπανδρέου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας ΠαΔΑ (5-11 Ιουνίου 2022)

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΜΕ ERASMUS+ στις 5-11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022
ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ, ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΠΑΔΑ
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

  Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής διαμέσου του προγράμματος ERASMUS+, πραγματοποιήθηκε η μετακίνηση της Δρ. Μαρίας Παπανδρέου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Ολλανδία- Άμστερνταμ στο ερευνητικό κέντρο VORTX (e-mail: info@vortx.nl, Ιστοσελίδα: vortx.nl). Το κέντρο VORTX είναι υπό τη διεύθυνση και οργάνωση του Mr. Henk Kraaijenhof (στοιχεία επικοινωνίας: Ms. Verena Hoebee, e-mail: verena@vortx.nl; Mr. Henk Kraaijenhof, e-mail: henk@vortx.nl).

  Ο Henk Kraaijenhof εμπλέκεται κυρίως σε προπονητικές διαδικασίες αθλητών του στίβου (ταχύτητας 100, 200, 400 μέτρα, άλμα επί-κοντώ κ.α.), των ειδικών δυνάμεων του στρατού της Ολλανδίας, αλλά του γενικού πληθυσμού, εκπαιδεύοντας τους μέσα από ολιστικές προσεγγίσεις (χαλάρωσης, διατροφής, φυτικών σκευασμάτων, μεθόδους EEG, EMG, BIOFEEDBACK, BIOIMPEDANCE, OMEGAWAVE, REACTION TIME, NEUROTRASMITERS MEASURING METHODS, MUSCLE BIOPSIES, EXERCISE TRAINING/PRESCRIPTION κ.α.) (Εικόνες 1,2,3) καταγράφοντας σε αρχικό στάδιο την αποκωδικοποίηση των κέντρων του εγκεφάλου, των λειτουργικών συστημάτων του ανθρωπίνου σώματος και της λειτουργίας του συμπαθητικού/παρασυμπαθητικού συστήματος, καθώς και τα επίπεδα του stress and fatigue. Ο Henk Kraaijenhof έχει αναδείξει Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές, εμπλέκεται σε συνεργασίες (προπονητική καθοδήγηση αθλητών και προπονητών, διαλέξεις, σεμινάρια κ.α) σε όλο τον κόσμο (USA, SLOVEΝIA, KAZAKHSTAN, OMAN κ.α.), σε συγγραφή βιβλίων και επιστημονικών άρθρων με επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας. Ο τρόπος εργασίας, συνεργασίας και επικοινωνίας του Henk Kraaijenhof είναι μοναδικός και πρωτοποριακός δίδοντας έμφαση τον άνθρωπο, στα συναισθήματα του, στις αισθήσεις του, στον ατομικό τρόπο αντίληψης του και στον καθημερινό τρόπο ζωής του, όπως π.χ. στην ποιότητα του ύπνου του και στη διαχείριση της ποιότητας/ποσότητας της προηγούμενης ημέρας.

  Συνεπώς, στο κέντρο αυτό πραγματοποιήθηκε η επιμόρφωση μου στις μεθόδους που ήδη εφαρμόζονται, στην προσέγγιση μεθοδολογιών και ανάληψης ιστορικού και πληροφοριών των αθλητών/ αθλητικογενούς πληθυσμού που ενδέχεται να αξιολογηθούν και εν συνεχεία να τους δοθούν: α) ασφαλείς οδηγίες άσκησης/ προπόνησης, β) διαχείρισης του stress or fatigue (acute, moderate, chronic) και γ) συμβουλευτική ζωής. Ευελπιστούμε σε μελλοντικές συνεργασίες και αξίζει να σημειωθεί, ότι προσωπικά έλαβα την μεγαλύτερη, την πιο θερμή και την πιο γενναιόδωρη φιλοξενία μέχρι τώρα. Ευχαριστώ θερμά τον Henk, Verena (Vortx’s special secretary and Henk’s partner), Ronell (Henk’s assistant and several times sprint world champion, Bs in Movement Science, MSc in Sports Psychology etc.) και φυσικά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για τις ευκαιρίες που μας δίδονται ως μέλη ΔΕΠ.

Με εκτίμηση σε όλους,

Δρ. Μαρία Παπανδρέου