1ο Βραβείο Εργασίας Μεταπτυχιακού Επιπέδου σε Ερευνητική Εργασία απόφοιτου του ΠΜΣ “Νέες Μέθοδοι στη Φυσικοθεραπεία” κ. Μάριου Στεφανάκη στο Ετήσιο Συνέδριο του ENPHE 2022

1ο Βραβείο Εργασίας Μεταπτυχιακού Επιπέδου σε Ερευνητική Εργασία απόφοιτου του ΠΜΣ “Νέες Μέθοδοι στη Φυσικοθεραπεία” κ. Μάριου Στεφανάκη στο Ετήσιο Συνέδριο του ENPHE 2022

Το ΠΜΣ “Νέες Μέθοδοι στη Φυσικοθεραπεία” του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΠαΔΑ συμμετείχε στο διαγωνισμό ερευνητικών εργασιών Μεταπτυχιακού Επιπέδου του Ετήσιου Συνεδρίου του European Network of Physiotherapy in Higher Education (ENPHE) και στην τελετή βράβευσης η οποία έγινε το πρωί της 17ης Σεπτεμβρίου 2022 κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, έλαβε το Πρώτο Βραβείο!

Η ερευνητική εργασία η οποία βραβεύτηκε μεταξύ πολλών άλλων συμμετοχών που υπήρξαν, είχε τον τίτλο:

“Ποσοτικοποίηση παραμέτρων φυσικής δραστηριότητας στις φυσικοθεραπευτικές παρεμβάσεις κατά τη νοσηλεία γηριατρικών ασθενών με κατάγματα ισχίου και πυέλου. Αναδρομική έρευνα δεδομένων αισθητήρων από φυσικοθεραπευτική οπτική.”

“Quantification of physical activity parameters during inpatient therapy sessions of geriatric patients with hip and pelvic fracture. Retrospective study based on sensor monitoring.”

Eκπονήθηκε με συνεργασία μεταξύ 2 χωρών της Ε.Ε. (Ελλάδας-Γερμανίας) από τον απόφοιτο του ΠΜΣ, κο. Μάριο Στεφανάκη και με επιβλέποντες Καθηγητές την Δρ. Βασιλική Σακελλάρη από το ΠαΔΑ και τον Δρ. Clemens Becker, Διευθυντή της Κλινικής Γηριατρικής Αποκατάστασης Robert-Bosch-Krankenhaus Στουτγκάρδης.

Το ENPHE ιδρύθηκε το 1995, με έδρα την Ουτρέχτη της Ολλανδίας και αποτελεί το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Φυσικοθεραπείας της Ευρώπης στο οποίο συμμετέχουν περισσότερα από 156 Ιδρύματα από 31 χώρες. Οι κύριοι στόχοι του είναι η παροχή υψηλής ποιότητας φυσικοθεραπευτικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη και η βελτίωση της σχέσης μεταξύ των μελών της ένωσης και την προώθηση της έρευνας, καθώς και την βελτίωση της μεταπτυχιακής και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Η διάκριση αυτή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΠαΔΑ και είναι ενδεικτική της δυναμικής των Καθηγητών και των φοιτητών του Τμήματος.

Ακολουθούν επιπλέον πληροφορίες για το περιεχόμενο της εργασίας: